Facility Management wie heeft dat nou nodig?

Afstand nemen

Afstand nemen schept ruimte, dit hoor en lees je vaak, het klinkt wat spiritueel maar echt ik heb het ervaren, en ik heb geen geitenwollen sokken. Sinds een paar weken ben ik afstand aan het nemen van mijn voormalige drukke stressvolle baan. Ik start de ochtend rustig op met een uurtje sporten of de krant lezen. Op deze manier schep ik ruimte in mijn hoofd. Innerlijke conflicten spelen op als een stemmetje in mijn achterhoofd vindt dat ik eigenlijk andere nuttige dingen moet doen. Maar nee, ik moet even de tijd nemen om los te komen van mijn jachtige bestaan, wat een tweede natuur is geworden, alles ff snel, vele activiteiten op een dag plannen, go go go… was mijn motto voor jaren.

Ruimte voor inzichten

Door het nemen van afstand en tijd, doe ik mee aan evenementen bij leerzame leuke bedrijven en ontstaat er een zee van ruimte in mijn hoofd voor creativiteit. En zie ik ineens zoveel meer, geen kokervisie vanwege mijn focus en doelgericht op zoek naar de best passende oplossing maar een ruime blik op de toekomst met mogelijkheden voor nieuwe innovaties. Grappig, wat dit met een mens kan doen.

Facility Management topics

Door mijn open mind of noem het beroepsdeformatie zie ik een heleboel Facilitaire Aspecten die in mijn optiek wel kunnen worden verbeterd of aangescherpt, als je afvraagt heb ik Facility Management nodig in mijn organisatie en hoezo dan? Kan ik je hieronder een aantal voorbeelden geven. Zo heb ik recent een aantal bedrijven bezocht waar ik naarstig op zoek was naar de ingang. Vanwege mijn ruime blik zag ik dan een piepklein belletje over het hoofd, of ik was gewoon kippig, maar de herkenbaarheid van entree’s/ ingangen kan wel worden verbeterd. Soms is de naam van het bedrijf niet aanwezig of heel klein. Probeer je eens te verplaatsen in je bezoekers, net als op een website of via google wil je gevonden worden. Tip: Deel je een bedrijfsingang dan is het handig als je aangeeft waar jouw ingang zit, met een iets grotere aanduiding dan een postzegel, of een bord aan begin van de weg, waarna je dan schromelijk verdwaald. Mocht je gebruik maken van vlaggen voor je pand, zorg dan in ieder geval dat die regelmatige worden vernieuwd, niets is zo erg als vlaggen die volledig gerafeld, kapotgewaaid of om een stok heen gekruld voor je ingang hangen, wat zegt dat over je organisatie? Het laatste aandachtpunt over een recente waarneming, was bij een gerenommeerd advocatenkantoor, met een professionele beveiliger achter de receptie, waarschijnlijk was er geen geld meer was voor een kapstok, zijn jas hing vanaf de balie uit het zicht, heel goed, maar vanaf de buitenzijde – glazen pui vanaf de straat,  in het zicht aan een paaltje, zo jammer… dit kan toch beter, heb je ook zulke kwesties of behoefte aan een scherpe blik op jouw organisatie, neem contact met ons op, via YourNeedOrganized www.yourneedorganized.com en vraag om een facility scan of een vrijblijvend gesprek, wij zijn meer dan bereid je te helpen je professionaliteit te vergroten met het oplossen van simpele verbeteringen. Facility Management daar heeft ieder bedrijf mee te maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: