Hoe gezond zijn uw werkplekken?

Algemeen

Het werken in Nederland verandert in een rap tempo, we kunnen vanwege de digitalisering eigenlijk overal wel ons werk uitvoeren zolang we Wifi hebben en een laptop of smartphone. We zijn niet tijd of plaats gebonden. Remote werken wordt de toekomst zowel voor flexibiliteit, war on talent als ter ontlasting van het milieu, als aanvulling op het stikstofbeleid. Dit houdt in dat we een diversiteit aan werkplekken gebruiken. Dus als onze medewerkers op kantoor komen, dienen we rekening te houden met wet- en regelgeving ten aanzien van deze werkplekken. We blijven verantwoordelijk voor ons personeel en alle medewerkers die werken onze bedrijfspanden. Wist je dat er een NEN Project Richtlijn is voor meubilair ? https://www.nen.nl/NEN-Shop/Over-NPR-1813.htm gezien het formaat van de Nederlandse Medewerkers is deze norm een aanvulling op de Europese norm NEN-EN-1335. Heeft u weleens het arboportaal bezocht van de overheid ?https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/arbowetgeving/verplichtingen-werkgevers-en-werknemers

Wat zien we vaak in kantoren

Veel kantoren die we bezoeken zien we allerlei aanpassingen – improvisaties op een “gezonde” werkplek, kosten nog moeite bespaard om een leuke werkplek te realiseren. Ook gebruiken we pakken papier onder de beeldschermen ipv een ergo arm te gebruiken of zitten we scheef achter de beeldschermen of werkt men achter lange tijd achter laptops, ook zien we regelmatig verlengkabels op de tafels, in plaats van Wielandt systemen in de kabelgoten, dit is gebrek aan kabel management, waardoor er veel kans op valincidenten is. We komen ook veel zit- sta bureau’s tegen waar mensen achter kunnen staan, dit wordt een nieuwe standaard, vanwege campagnes als “zitten is het nieuwe roken”, dus breiden we het assortiment uit en geven we onze medewerkers de gelegenheid, zelf te kiezen hoe men wil werken. Wel is gebleken dat je vaak maar tussen de 20- 40 minuten achter elkaar kunt staan op een “gezonde” manier. Dit betekent zonder hangen op het bureau of staan op 1 been. Er is nog wel enige winst te behalen in het organiseren van gezonde werkplekken voor je medewerkers.

Werkplek coaches – Werkplek consultancy

Heb je weleens overwogen om bij fysieke klachten van medewerkers, advies te vragen ? Heeft u een preventiemedewerker aangesteld? Ook bestaat de mogelijkheid om uw BHV-ers te trainen als Ergocoaches. Of werkplek paspoorten te laten maken voor het op de juiste manier van instellen van de meubels die je als werkgever verstrekt als aanvulling op je meubilair.

Heeft deze blog je aan het denken gezet en ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het zoeken naar passende oplossingen in je organisatie zodat jou medewerkers met nog meer plezier gaan werken voor jou business, een Facility Manager als een Service kan hierbij helpen, neem contact met ons op via mailto:yourneedorganized@icloud.com of bezoek onze website www.yourneedorganized.com Fijne werkdag vandaag !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: