Verhuizen en wat er allemaal meer bij komt kijken

Verhuisplannen ?

Zijn een van je goede voornemens voor 2020 om te gaan verhuizen omdat je gebrek aan ruimte hebt voor je medewerkers, meer opslag nodig hebt, of een moderner kantoor wilt, je huurtcontract afloopt of een andere reden die je hebt bedacht. Heb je een project team samengesteld, met iemand van IT en Facility, doe dit meteen wanneer je plannen hebt.

Welke Fases ?

Besluit om te verhuizen– Einde huurtermijn in zicht ( heb je op tijd opgezegd ? ) of andere reden waarom je wilt verhuizen en wat je wilt bereiken met de beoogde verhuizing, financieel en operationeel, per wanneer wil je dit realiseren ?

Heb je een ( business case gemaakt) weet je in welke regio/ wijk je wilt verhuizen, dicht bij openbaar vervoer of snelweg etc ? Hoeveel m2 heb je nodig met welke faciliteiten, parkeerplaatsen (werkplek analyse) Heb je hiervan een Specificatie, Programma van Eisen, op basis waarvan je een uitvraag kan doen?

Orientatie fase – waar je naar toe wilt verhuizen – contacten met een makelaar om je zoekvraag goed te definieren. Welke makelaar past goed bij jou, welke fee wil je de makelaar betalen. Welke contractvoorwaarden kun je verwachten in een huurcontract. Bezichtingen van aantal locaties en ranking van locaties, om tot een juist besluit te komen.

Aanhuurfase Heb je een idee voor hoelang je wilt huren en wat je wilt besteden aan kosten voor het verbouwen van de locatie. Belangrijk is dat je een ROZ contract 2015 afsluit met aanpassingen op bepaalde voorwaarden. https://roz.nl/de-roz-modellen/kantoorruimte/ Heldere demarcatie van de verantwoordelijkheden wordt opgesteld, wie is waarvoor verantwoordelijk. Duurzaamheidseisen- Energie Label bekend zijn. Dat je vaak in deze fase al een heleboel zaken moet overdenken. Dat je bij oplevering een opleverdocument krijgt, met de situatie van dat moment. Dat je overeenstemming bereikt over mogelijke verbouwingen en investeringen.

Voorbereiding Verhuizing/ Verbouwing/ Fit out Ben je van plan al je meubels etc mee te verhuizen of alles nieuw te kopen? Hoe wil je je inrichting, of ga je op een andere manier werken ? Hebben we voor iedereen een parkeerplek aangehuurd of moeten we tijdig informeren rondom mobiliteit ? Staan we thuiswerken toe? Is hiervoor al beleid ontwikkeld? Welke afwerkingsmaterialen zijn meest efficient of effectief ? En nog veel meer vragen.

Aanleg van je IT infrastructuur – Glasvezel aanwezig en weet je dat aanleggen enorme impact op je planning kan hebben, of een goeie gelegenheid om naar een cloud oplossing te gaan? Type bekabeling?

Verhuisfase De dag is gekomen dat je daadwerkelijk gaat verhuizen, neem je al je meubels en archieven mee of had het handig geweest als je vooraf wat gaan digitaliseren ? Is je adreswijziging doorgegeven op de website, wie neemt de telefoon op tijdens de verhuizing? Zijn al je leveranciers geinformeerd? Hoe doe je dat met je voorraadbeheer, opmaken of meeverhuizen. Loopt je core business gewoon door, en waar liggen de risico’s ?

Nazorg Opleveren van je oude pand. Is alles leeg, welke voorwaarden staan in het contract opleveren als is, of oude staat? Waar is het opleverdocument en moeten er zaken worden aangepast. Is alle reclame van het pand en veel meer.

Onderschatting van het process

Waarom veel ondernemers denken dat ze dat best zelf wel kunnen, en het altijd tegenvalt. Een verhuizing met je bedrijf is natuurlijk niet hetzelfde als de verhuizing van je gezin naar een nieuw woonadres. Dat is al een hele klus laat staan als het een bedrijf moet leiden en je uiteraard ook gewoon je geld wilt blijven verdienen. Wees slim huur expertise in, duur of waardevol ?

Heb je een beetje een indruk gekregen wat er allemaal op je af komt ?

Waarom goede voorbereiding zo essentieel is ?

Voor een geoliede professionele uitvoering van je verhuizing is een goede voorbereiding essentieel. Wij helpen je graag vanaf het begin van het proces, zodat we voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan en we achteraf moeten bijsturen, wat vaak kostenverhogend en stress verhogend werkt. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek mailto:yourneedorganized@icloud.com of bezoek onze website http://www.yourneedorganized.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: