Je ogen spiegel van je ziel.. en je bedrijfspand..?

Ze zeggen dat je ogen de spiegel zijn van je ziel, daaruit valt heel veel af te lezen. Je gemoedstoestand, onzekerheid, angst en veel meer.

Dit is een goede metafoor om te gebruiken voor een kantoor, bedrijfspand. Vandaag had ik een inspirerende afspraak in een top gebouw waarbij je energie krijgt, dolgraag zou willen werken. Prachtig gerestaureerd monumentaal bedrijfspand in TU wijk van Delft. Vol met warme houttinten, industriële look, open office structuur, met vele nivo’s, meeting plekken in een zitkuil, werkplekken er bovenop, veel planten, waardoor je niet het gevoel had in een open ruimte te werken. Allemaal leuke mensen en start-ups die hier een werkplek gebruiken.

Gisteren had ik twee afspraken: één in een innovatief open kantoor met groot atrium van 10 jaar oud, met veel dynamiek en energie, veel glas, veel licht, de mensen waren blij en actief. Een professionele entree gebied met leuke receptie medewerkers, wow..dat is even binnenkomen.

De volgende afspraak was in een zeer matig bedrijfspand, dit deed direct iets met mij. 1e entree was best goed gelukt, maar verder in het kantoor werd het wat benauwd, bedompt, slechte luchtkwaliteit, kortom een rommelige indruk. Om nog maar te zwijgen hoe het in de zomer zou zijn met golfplaten en staal. Ik werd er een beetje verdrietig van.

Dit is eigenlijk wat ik wil zeggen met wat een kantoorgebouw voor impact heeft op het gevoel van je medewerkers of klanten. Hoe is de 1e indruk ? Ben je een creatief bedrijf dan is het belangrijk dat dit zichtbaar is in je pand. Ben je een innovatief bedrijf dan wil je dit natuurlijk ook herkennen in de manier waarop je wordt ontvangen door de receptie, met bijvoorbeeld een Ipad bij de receptie, of robot. Met innovatieve gadgets in de bedrijfsvoering. Zo was ik ook laatst bij een zeer gerenommeerd architecten buro in een prachtig monumentaal pand, een eigen project, gebouw als showcase, dit is wat je wilt zien. De spiegel van de ziel van je organisatie weergegeven in je bedrijfspand.

Dit is waarom wij geloven in de kracht van Facility Management, wij kunnen je helpen met het structureren, van je organisatie en meedenken in het proces voorafgaand aan je verhuizing. https://www.mt.nl/worklife/focus/nieuw-onderzoek-facilitaire-dienstverlening-draagt-aantoonbaar-bij-aan-werkplezier-en-productiviteit/582297

Als Facility Managers hebben we een enorme passie voor gebouwen, processen, en medewerkers, dus wij kunnen je toegevoegde waarde zijn. Weet je wat wilt uitstralen, wat voor type organisatie je bent en breng je “die” boodschap over? Neem contact met ons op mailto:margarethe.reijke@yourneedorganized.com of bezoek onze website http://www.yourneedorganized/contact

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: