Power Shutdown

Van de week hoorde ik een verhaal, van een gerenommeerde partij die afgelopen weekend een gecontroleerde “Power Shutdown” hadden gehad, om ergens een elektra groep tussen te voegen.

Nou en.. hoor ik je denken, maar als je tegen mij een Facility Manager zegt, “Power Shut Down”, krijg ik al letterlijk vlekken in mijn nek.

Want de impact van een “Power Shutdown” is groot op de continuiteit van je organisatie, met name installaties en aansturingen van zaken, je impact op je security (brandmeld installaties, inbraakpreventie) en toegangscontrole systemen, IT systemen, koel- en verwarmingssystemen. Als je de elektra uitschakeld betekent dit dat vele installaties en systemen zonder “power” zitten, niet alles wordt aangestuurd door UPS systemen, en heb je wel UPS systemen kunnen ze vaak niet een lange “Power Shutdown” aan. Hoe vaak test je je UPS systemen eigenlijk? Als je ze nodig hebt doen ze vaak niet wat je verwacht.

Om daarna nog maar te zwijgen over de opstart van je systemen, in een keer de “Power” er weer op, is ook een enorme piekbelasting voor je apparatuur. Goede communicatie in dit geval aan alle bewoners is dan ook cruciaal, op vrijdag alle beeldschermen, PC’s etc. uitschakelen, maar ook de samenwerking tussen diverse belanghebbende partijen, zorg dat ze standby staan. En dat je in gesprek bent met je IT organisatie en je pand bewoners. Goede voorbereiding is het ” halve ” werk. Spreek een Power Shutdown goed door, wat kan er allemaal gebeuren, in het ergste geval. ” worse case scenario”.

Gevolg was bij het gerenommeerde bedrijf dat de hele maandag na het weekend iedereen met zijn jas aan binnen heeft gewerkt, 13 graden in het pand. Verwarming zonder “Power” werkt nl. ook niet. Een koud pand heb je ook niet snel warm gestookt, en kost de nodige extra energie, niet echt duurzaam. Alle medewerkers mopperend en tot op het bot verkleumd. Kortom goed werkgeverschap! Onderschatting van de situatie is meest voorkomende probleem. Ook hier kan een Facility Manager het verschil maken.

Interesse voor een Facility Manager als een Service?mailto: margarethe.reijke@yourneedorganized.com of bezoek onze website http://www.yourneedorganized.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: