Van Tredmolen naar Draaimolen

Bijna 30 jaar gewerkt voor verschillende organisaties, van baan naar baan, in de tredmolen en waan van de dag voortrennend. Neem je een besluit en zet de molen stil, je stapt er tussenuit. Wat gebeurd er dan! 

Niks einde tredmolen, je stapt in de volgende emotionele draaimolen. Ik zit middenin een transitie periode van medewerker naar ondernemer, besluiten zijn rationeel allemaal goed genomen, dat is iets waar ik volledig in getraind ben met mijn bijna 50 jaar.

De emotionele kant is iets waar ik minder goed in ben. Om van geduld nog maar te zwijgen.

Geen inkomen doet wat met je (afhankelijkheid, leven van je spaargeld) een ander doel of simpel naar je werk vertrekken doet wat met je, werken aan je toekomst vanaf nul doet wat met je. Vertrouwen hebben in jezelf en je product. De hele dag ben ik druk in de weer, met marketing, websites en product ontwikkeling. Tijd om de lummelen geef ik mezelf nauwelijks, fanatiek als ik ben, moet dit project ook slagen.

Bewust omgaan met je bestedingen, heb ik echt die kleding nodig of even kritisch door je kasten. Leven van je spaargeld maakt jezelf ook weer bewust. Zo heb ik een nieuwe app ontdekt. Too good to go, tegen verspilling. Maar ook geinvesteerd in zonnepanelen via Deelstroom Delft. Ook onze huiskamer aangemeld bij Fringe Festival Delft. Het zoeken naar een ritme door obsessief  te plannen van activiteiten, is ook een fase waar ik langzaam uit kom. Kortom emotionele draaimolen.

De diversiteit aan netwerkclubs zijn er te kust en te keur in allerlei vormen voor de ochtendmensen en de avondmensen. Webdesigners, brand en logo specialisten, fotografen zijn er ook in overvloed, marketing and sales experts die je kunnen helpen met het vinden van klanten, coaches die je kunnen begeleiden en vele andere innovatieve diensten en services. Je hebt er een tweede leven bij nodig om en te leren en te ondernemen, in combinatie met je vak uit te oefenen en dus geld te verdienen. Ik moet weer op zoek naar de juiste balans, die ben ik even kwijt.

Inmiddels ben ik lid van 3 netwerkclubs. Bijna expert op het gebied van LinkedIn gebruik, volop aan Bloggen en Vloggen op weg naar een doorbraak in mijn transitieproces waarbij ik als ondernemer de rest van mijn werkzame leven het helemaal ga maken. Het gaat komen ik voel het…

One thought on “Van Tredmolen naar Draaimolen

  1. Met jouw gedreven enthousiasme komt de opdracht “vanzelf”. Wacht op de mooie opdrachten! Ga niet voor de eerste de beste😀

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: