Het Duivelse Dilemma van een ambiteuze ondernemer

Je bent een successvolle ambiteuze ondernemer, al enige jaren op weg, na hard bikkelen en netwerken ben je op een moment gekomen dat je kleinere organisatie toe is aan de volgende stap.

De doelstelling die je had geformuleerd voor 2020 is dat je verder wilt groeien en hiervoor passende huisvesting / bedrijfsruimte nodig hebt. Daarmee kun je ook de bedrijfsprocessen iets anders gaan indelen, zodat alles efficiënter en professioneler wordt waardoor je die grote klanten waar je al zo lang mee bezig bent goed kunt bedienen met jouw unieke product.

Maar zoals altijd, komt altijd alles tegelijk, wat doe je dan?

… een dilemma doemt op

Je hebt voor jezelf een pakket van eisen opgesteld in je hoofd, maar er zitten meer dingen in je hoofd. Die grote klant waar je al zo lang mee bezig bent heeft eindelijk zijn interesse getoond, je moet een offerte inleveren en pitchen, je bent de laatste in de race. Je krijgt de gunning, de impact van de gunning is enorm op je organisatie, je moet je team bijna verdubbelen om alles goed te kunnen uitvoeren, dit is de kans van je leven. Eindelijk kun je je bedrijf landelijk op de kaart zetten. Je bent enorm enthousiast. Deze kans MOET een succes worden. NU doorpakken. Verhuizen wordt noodzakelijk. Je hebt je bevriende makelaar al eens gepolst tijdens een netwerkborrel. Zou hij panden in portefeuille hebben die aansluiten bij je behoefte, vroeger wel. Nu is alles anders geworden, wat moet je nu?

…Handen in je haar

Een duivels dilemma je moet iets doen, anders wordt het geen succes maar een debacle

Wat moet er gebeuren ? Waar moet je beginnen. Je hebt een gezin die wil ook aandacht, die heb je eigenlijk ook een beetje verwaarloosd, je voelt je hier schuldig over. Je had hen een leuke zorgeloze vakantie beloofd, en die is al over drie weken, je kunt ze niet weer alleen wegsturen.

Hoe maak je het jezelf nou wat makkelijker, die grote nieuwe klant geeft ook financiële ruimte. Je gaat eerst maar eens met je boekhouder praten wat de mogelijkheden zijn. Jullie nemen het besluit, het bedrijf gaat verhuizen. Maar wat kost dat eigenlijk, er is geld voor nodig, het is toch een risico, hoelang moet ik bijvoorbeeld huren?

Hiervoor kan je een business case opstellen, met kosten en baten, verplichtingen, contracten; heb al je inzicht in je contracten? Hoe vaak spreek je je leveranciers? Het schiet er zeker te vaak bij in, of doe je alleen gesprekken als het mis gaat! Of kost dit je zoveel energie dat je het liever uitstelt. Er moet wat gebeuren, het roer moet om, maar hoe krijg je alles in balans ?

Een verhuizing is een project, met een begin en een eind, maar een goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Dus ….

Maak je zoekvraag helder. Stel een Pakket van Eisen op, want je wilt niet investeren in een verhuizing van je bedrijf en er later achter komen dat je pand te klein is, of medewerkers ontevreden zijn en weglopen naar je concurrent, heb je voor niets alle tijd en geld in hen en een pand geïnvesteerd.

Je wilt van alles

Je wilt de ideale situatie voor je medewerkers om in te kunnen presteren. Geen ergenissen of zorgen. Onderzoek je processen. Zijn er innovatieve oplossingen en efficiëncy voordelen. Maar hoe ? Hier zijn vast ook specialisten voor die dat voor je kunnen regelen.

En je wilt van het geneuzel af, storingen aan technische systemen, je schoonmaakcontract eens opnieuw aanbesteden, iets met catering en lekkere koffie, planten, alle taken liggen nu verdeeld door je organisatie bij allerlei medewerkers, maar je wilt, dat zij zich volledig kunnen focussen op de klanten. Je wilt een uitstraling van deze tijd, met leuke zitjes, werkplekken in een open ruimte, zodat ook die nieuw aan te trekken medewerkers graag bij je komen werken.

Structuur aanbrengen dat is belangrijk . Liefst één pakket, één contactpersoon. Dan kunnen je office manager en je medewerkers zich volledig gaan focussen op jullie nieuwe grote uitdaging.

De oplossing

Wij bieden wat je nodig hebt! Een “Projectmanager Verhuizingen”, die van besluit fase tot aan nazorg fase met je meedenkt, je ontzorgt en de hele verhuizing voor je regelt, van business case naar aanhuur tot de laatste verhuisdoos. We kunnen dit redelijk goed calculeren, op basis van de fases waardoor de investering het meer dan waard is. Simultaan hebben we een “Facility manager als een Service”, die maakt aan de hand van de Facility Scan een actielijst. Daarna sluit je een abonnement af naar behoefte voor tenminste één jaar, je verhuizing en je processen op orde, dit geeft overzicht en inzicht. https://yourneedorganized.com/diensten/

Resultaat

Je kunt lekker met vakantie met je gezin, quality time en opladen voor die nieuwe klant en groei van je bedrijf. Je leven komt weer in balans. Een echtscheiding is duurder.

Herkent u elementen van dit verhaal ? mailto:margarethe.reijke@yourneedorganized of bezoek onze website http://www.yourneedorganized.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: