Hoe is het met jouw interne processen?

Je bent als ondernemer al een poosje op weg, je wilt dolgraag groeien maar hebt geen of weinig overzicht over al je interne processen. Dan hebben we hier wat tips voor je.

Contract overzicht

Weet je wie je leveranciers zijn en heb je hiervan een helder rijtje? Dit is een eerste stap naar leveranciersmanagement. Recent zijn we gestart bij een klant, die een prachtig overzicht had van alle lopende afspraken met leveranciers waar ze zaken mee doen. Dat geeft een goed beeld. Weet jij waar je allemaal geld aan uitgeeft? En hebben je leveranciers hetzelfde doel als jij?

Maak heldere afspraken

Het lijkt wellicht een open deur maar wat spreek je af met je leveranciers. Staat er duidelijk omschreven wat ze jou gaan leveren of welke kwaliteit je van hen verwacht? Voor sommige zaken is het makkelijk, bijvoorbeeld het leveren van een TV, maar is dat een breedbeeld, HD of ultra HD of meer of het leveren van een dienst, zoals bijvoorbeeld schoonmaak, dan is het minder makkelijk. Hoe vaak wordt er schoongemaakt, de frequentie en wanneer is het goed? Zorg dat je afspraken SMART zijn – Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. https://www.passionned.nl/strategie/doelen/smart/#smart-meetbaar

Service Level Agreements

Als je dit hebt geformuleerd is het ook handig op zogenaamde SLA’s te maken, Service Level Agreements met duidelijke meetpunten de zogenaamde Key Performance Indicators. ” Bijvoorbeeld: We komen 3x per week alle kantoren schoonmaken, we komen met 2 personen voor 2 uur per keer en we hebben hiervoor een werkprogramma opgesteld waar alle dagelijkse en periodieke werkzaamheden in staan vermeld. Maandelijks lopen we gezamelijk een controle ronde conform een bepaald meetprincipe. We gebruiken alleen duurzame schoonmaakproducten, vermijden het onnodig afvoeren van plastic zakjes en hun auto’s zijn hybride. Dit kan zeer verhelderend werken voor alle services en diensten in je kantooromgeving. Dit maakt het controleren en elkaar aanspreken op de leveringen een stuk eenvoudiger.

Combineren van contracten

Wij proberen altijd voor te stellen om contracten met verschillende partijen zoveel mogelijk te combineren indien dit voordelen oplevert. Grote partijen hebben vaak inkoopvoordeel bij leveranciers als ze meerdere klanten voorzien van bepaalde productgroepen. Hier kun je als klant ook voordeel mee doen. Een schoonmaakbedrijf kan bijvoorbeeld schoonmaken, maar ook sanitaire artikelen regelen, of hand en span diensten leveren. Defecte lampen doorgeven of meer. Een optimale samenwerking kan zo worden gerealiseerd als je allemaal toewerkt naar hetzelfde belang, tevreden medewerkers in het pand, die optimaal kunnen presteren.

Leveranciersmanagement

Zorg dat je regelmatig met je leveranciers om de tafel zit, beoordeel ze op de geleverde prestatie, bespreek de voortgang van het contract en vraag naar innovaties in hun vakgebied, dit komt jouw product als ondernemer uiteindelijk ook ten goede.

Denk je bij dit alles, pff geen zin om zelf te regelen ik heb het al druk genoeg, wij helpen jullie graag. Wij hebben een passie voor gebouwen en hun processen. mailto: margarethe.reijke@yourneedorganized.com of bezoek onze website voor meer informatie http://www.yourneedorganized.com

Infographics van Manutan uit 2015

Deze infographics van Manutan, geeft aan dat in kaart brengen van je contracten, leverancierslijst verkleinen en frequentie aanpassen kan leiden tot besparingen voor hun business, met aanvullend optimalisatie van het proces en digitaliseren heeft bij hen geleidt tot 40% besparing. Wij kunnen aangeven dat we zeker onze investering uiteindelijk kunnen besparen door ons in te huren en meer.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: