Onverwachte situaties hoe flexibel ben je ?

Yourneedorganized

Big Bang

Wat een big bang afgelopen week. We zagen het Corona Virus wel aankomen maar dat het deze impact zou hebben, had niemand toch echt verwacht. Of alleen de pessimisten onder ons? Vorige week ging een deel van de bedrijven al thuiswerken met in het achterhoofd dat het een paar weken zou gaan duren. Maar hier konden we ons natuurlijk geen voorstelling van maken, inclusief het sneeuwbaleffect/ domino effect van alerlei maatregelen.

We zijn nog maar een paar dagen onderweg en zo’n beetje iedereen zijn/ haar business is zowat geruïneerd. De maatregelen van het kabinet bieden uiteraard wel hoop, maar als ondernemer kun je toch niet lijdzaam afwachten ? Gaat dit echt maanden duren ?

Dit vergt aanpassingsvermogen. Hoe kunnen we onze business anders doen? Om mijn acquisitie-marketing skills te verbeteren heb ik een training aangekocht om succesvoller te worden. Hiervoor heb ik doelstellingen neergezet en die wil ik natuurlijk graag behalen. Maar nu is alles anders, wat nu? Facility Managers zijn over het algemeen heel erg flexibel die zijn kei in het meerdere ballen hoog houden en onverwachte situaties. http://www.yourneedorganized.com/home neem contact op als je het niet meer zit zitten.

Digitaal Netwerken

Om te zorgen dat je toch contacten onderhoud en met elkaar in verbinding blijft lijkt digitaal netwerken een optie. Hier kunnen we kennis delen en met elkaar in contact komen. In onze besloten LinkedIn groep Corona Uitdaging https://www.linkedin.com/groups/13839190/proberen we in contact te zijn met allerlei mensen en kennis te delen. In plaats van traditionele bijeenkomsten, een “Online Netwerk” opzetten. Vrijdag a.s. starten we met onze 1e bijeenkomst. Doel is met elkaar in gesprek blijven en niet met commerciële intenties. Positive vibe en spirit houden, focussen op de toekomst. Daarmee word je onoverwinnelijk. Wij geloven in de kracht van samenwerken, op allerlei vlakken. Kennis delen, gebruik maken van elkaars talenten.

Elkaar ondersteunen en helpen

Speerpunt van deze netwerkgroep is elkaar helpen. We worden allemaal weer terug geworpen op de basis. Waarom bestaan we ook alweer? Om met elkaar mooie dingen te doen. Dus maak bespreekbaar waar je mee rondloopt. Voer gesprekken, deel je zorgen. Samen thuiswerken met de kinderen om je heen en je partner is best een hele uitdaging. Ook de technische aspecten spelen een rol. Hoe ga je er mee om. Vaker schoonmaken dan normaal, neem je wel voldoende pauzes. Word je ook zo stijf omdat je niet kunt sporten. We zijn nu nog minder dan een week onderweg maar hoe lang zou dit gaan duren. Onzekere tijden. Ook Annemieke van Soest http://www.annemiekevansoest.nl biedt gesprekken aan over wezenlijke dingen. Ik spreek dagelijks veel mensen en veel mensen zijn bang of voelen zich opgefokt door alle nieuwsberichten. Ook hoor je kinderen bij bijna iedereen op de achtergrond, of je belt met de zorgverzekeraar, verzekeringsagent of een collega. Dit heeft ook wel iets ontwapends toch.

Pas een beetje op elkaar

Wat zouden we kunnen doen om het leven een beetje vrolijker te maken? Waar heb je behoefte aan. Als ik naar mezelf kijk zou ik graag meer met potentiële klanten in aanraking komen en alle netwerkgesprekken en 1 op 1 gesprekken digitaal doen ipv op locatie en nu uit te stellen. Tevens heb ik te maken met allerlei ongemakken vanwege slechte ergonomische werkplekken en gebrek aan sportschool activiteiten. Waar zou jij behoefte aan hebben?

Mail ons: mailto: margarethe.reijke@yourneedorganized.com of stel je facilitaire vragen op http://www.yourneedorganized.com/ facilitaire vragen want die los ik nog steeds heel graag voor je op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: