Je bekijkt nu Is dit tijdelijk of wordt dit het nieuwe normaal?
Yourneedorganized

Is dit tijdelijk of wordt dit het nieuwe normaal?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Cases

Is dit tijdelijk of wordt dit het nieuwe normaal?

Grijp jij dit moment van de Corona Crisis aan om je organisatie aan te passen aan nieuwe normen. Welke strategie en visie heb je als bedrijf en hoe kun je bepaalde kernwaarden implementeren. Denk aan: Duurzaamheid, sociaal maatschappelijk ondernemen uitbesteden van services en diensten.

Woon werk verkeer

  • Hoe komen je medewerkers naar kantoor?
  • Met OV of met eigen vervoer?
  • En verstrek jij de mondkapjes voor het OV of vind je dat ze OV moeten mijden?
  • Of wordt het fietsen gepromoot?

Vanuit een duurzaamheidsperspectief kan dit een gelegenheid zijn om de medewerkers uit de auto te krijgen en te verzoeken zoveel mogelijk met de fiets te komen. Een fiets van de zaak kan dan een optie zijn.

Het thuis werken onderdeel maken van het nieuwe werkproces kan helpen met aantrekkelijke werkgever te worden op termijn.

Contracten

Vele contracten zoals voor de crisis van toepassing zijn niet meer hetzelfde. Als je in gesprek bent gebleven met je leveranciers is er ruimte voor aanpassing. In ruil voor een aangepast termijn kan een meer flexibel contract een optie zijn.

Het is de moeite waard om contracten na te lezen op algemene voorwaarden of branche voorwaarden.

Transparant

Dit is een compleet nieuwe fase voor het werken in kantoren. Dit betekent dat we moeten gaan leren gedurende de processen. Neem hiervoor de tijd, wees open en transparant naar je medewerkers en leveranciers. Elkaar meenemen in de ervaringen is belangrijk dit creëert vertrouwen en draagt bij aan de samenwerking voor nu en op de langere termijn.