FAQ

Welke vragen zijn er gesteld in kader van Facility Management.

Wat is Facility Management? Volgens wikipedia. Een facility manager houdt zich bezig met het besturen en beheersen van de ondersteunende activiteiten ten behoeve van het primaire proces van een organisatie, alsmede ten behoeve van de overige ondersteunende activiteiten.[1] Het betreft ondersteunende activiteiten die nodig zijn, zowel op het strategische niveau van de organisatie om haar doelstellingen te kunnen realiseren, als op het praktische niveau van de individuele werknemers. https://nl.wikipedia.org/wiki/Facilitair_management

Welke diensten kan ik aan jullie overlaten? Facility Management is enorm breed, de facility manager is een generalist en weet van heel veel zaken af. Het is een procesmanager, veel zaken kunnen op een zelfde wijze worden georganiseerd, waardoor bijna alle diensten kunnen worden ondergebracht. Denk aan: Schoonmaak, catering, planten, tuin, receptie, afvalbeheer, veiligheidsartikelen, onderhoud van installaties als brandmeldinstallatie, werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, legionella beheer, meerjaren onderhoudsplannen, bedrijfshulpverlening, risicoinventarisaties, projecten uitvoeren en evenementen organiseren. In dit kader beschikken we over de procesmatige aansturing als de financiële organisatie van deze services. Personeelszaken en financiën als rol in een organisatie nemen we niet over.

Waarom zou je dit uit handen geven als organisatie? Schoenmaker hou je bij je leest, voor ieder vak zijn er professionals, in dit geval is de Facility Manager het aanspreekpunt op gebied van procesmanagement, leveranciersmanagement en contractmanagement. Je uitstraling als organisatie wordt professioneler, je klanten nemen je meer serieus, en efficiëncy voordelen kunnen worden behaald. Maar ook thema’s als duurzaamheid en sociaal maatschappelijk ondernemen kan worden ingeweven in het facility management.

Waarom zou ik eerst een Facility Scan moeten laten uitvoeren? Structuur is de kracht van een facility manager, als je wilt beginnen moet je eerst goed een diagnose stellen over de huidige situatie, aan de hand van de diagnose kunnen we prioriteiten stellen, wat heeft als 1e noodzaak om aan te pakken, wat zijn de quickwins en hoe pakken we het aan, dit is dé basis voor het vervolg plan.

Is een abonnement echt noodzakelijk? Ja, beheren en voorkomen is altijd beter dan reactief handelen, dit voorkomt verrassingen en werkt niet kostenverhogend. Door op regelmatige basis op locatie te zijn en te werken aan het beheer, kunnen de meeste incidenten worden voorkomen.

Wat is een FMIS en het voordeel? Een Facility Management Informatie Systeem is een systeem waarin we alle contracten, inventaris, rapportagen en de vragen kunnen beheren. In dit systeem heb je alle informatie bij elkaar en overzicht over uitgaven op het gebied van facility management. Dit maakt rapporteren naar overheden of instanties een stuk eenvoudiger. Wat uiteraard ook weer professionaliteit uitstraalt.

Wie bepaald de prioriteiten? De opdrachtgever in overleg met de Your Need Organized, die adviseert de opdrachtgever aan de hand van de Facility Scan en welke diensten als eerste aandacht nodig hebben.

Hoeveel tijd kost het me aan begeleiding? Wij zijn zeer zelfstandig en willen alleen input in de Facility Scan en met het prioriteren en vormgeven van de organisatie, daarna volstaat een overleg van 1x per maand om de voortgang te bespreken. Wij dragen zorg voor overleg met je leveranciers.

Wat is jullie meerwaarde?Kwaliteit kost geld, maar door het efficienter maken van processen en inkoopvoordeel behalen door bepaalde leveranciers samen te voegen kunnen we een grote slag maken. Een vast medewerker is niet altijd even effectief, wij zijn alleen maar effectief gedurende de periode dat we bij jou worden ingezet. Je bent ook niet verantwoordelijk voor ziekte, vakanties of afwezigheid dus je betaald alleen de effectieve uren. Dit is veel goedkoper dan een medewerker in vaste dienst.

Yourneedorganized

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: