THuiswerken? Hoe verder

Collectief aan het thuiswerken? Waarvoor heb je dan een kantoor gehuurd? Hoe moet het nu verder, je vaste kosten lopen gewoon door.

weet je wat je medewerkers vinden

Hoe ervaren je medewerkers het werken vanuit huis? Is de productiviteit verbeterd of juist gedaald.

Gaan we straks weer terug naar het oude of is de manier van werken voor altijd veranderd. Het nut en toegevoegde waarde van naar kantoor gaan zal duidelijk worden. Focussen: misschien lekker thuis, online vergaderen kan ook prima vanuit huis. Maar wat is dan wel belangrijk? Hoe betrokken zijn de medewerkers bij je organisatie, is de cultuur voldoende geborgd, ook voor je nieuwe mensen. Doe een enquête en vraag hen om hun mening en laat zien dat ze belangrijk voor je zijn

vraag om input

Enquête wat vraag je dan? Wij hebben een mooie enquête beschikbaar voor jouw medewerkers om in te vullen, dit kost weinig tijd en de response is normaal gesproken hoog, mensen voelen zich betrokken en zijn blij dat je om hun mening vraagt. We focussen op het huidige thuiswerken, maar ook op de toekomst.

en dan plannen maken

Alle input ontvangen dan kun je een analyse maken en krijg je een eerste indruk van de wensen van je medewerkers. Dit is input voor de  denkrichtingen naar een huisvestingsstrategie. Je huisvestingsvisie kan worden opgesteld.

Project team

Stel een team samen met mensen vanuit verschillende afdelingen en ontwikkel samen een huisvestingsstrategie, handig om iemand aan te laten sluiten van personeelszaken, IT, ondernemingsraad, projecten of de business begeleid door een Facility Manager.

Toekomst bestendig kantoor

Aan de hand van je huisvestingsstrategie kun je zorgen dat je kantoor wordt aangepast aan de nieuwe situatie. Pas hierbij ook je services en diensten aan. Flexibiliteit wordt de toekomst. Zorg dat mensen met plezier een aantal dagen per week je kantoor bezoeken. Leg hen dan ook in de watten, vertroetel ze een beetje dan gaan ze met frisse moed weer aan de slag en produceren ze naar tevredenheid.

Blijf niet stil zitten

Ga op zoek naar aanpassingen en oplossingen voor na deze lockdown, deze collectieve thuiswerkperiode is niet blijvend. Wel zal het thuiswerken een integraal onderdeel worden van het werkproces, omschrijf dit en zorg dat helder wordt wat mag en wat men van de werkgever mag verwachten. Stem je dienstverlening hierop aan, zorg dat je community in tact blijft.

Naar kantoor, de moeite waard

Maak het de moeite waard om naar kantoor te komen. Combineer werk met ontspanning en training. Creëer saamhorigheid, eenheid en werk gezamelijk aan je cultuur en kernwaarden. Creëer je eigen tribe, community, waar men bij wilt horen. Alleen zo wordt jouw organisatie duurzaam en kun je verder na deze nare periode.

Projectmanager

Laat ons je helpen in dit proces

Wij hebben de tools voor je beschikbaar en het netwerk om je te begeleiden

Mail ons