Je bekijkt nu Focus op de toekomst
Projectmanager facilitair manager

Focus op de toekomst

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blogs

Focus op de toekomst

De vaccinaties zijn in volle gang,  we zitten weliswaar nog wel in een lock-down maar er komt licht aan het einde van de tunnel. Volledig thuiswerken beginnen we allemaal een beetje zat te worden. We willen weer terug naar kantoor. Niet elke dag, maar wel met regelmaat. Natuurlijk willen we niet meer in de files staan. De extra tijd die we hebben ervaren door minder woon/werkverkeer blijven we nuttig gebruiken. Maar samen lunchen met je collega’s of samenwerken in een team en brainstormen dat zou wel heerlijk zijn. Cruciale informatie die nu wel eens tussen wal en schip valt toch in de wandelgangen oppikken. En fysieke vergadering of teamoverleggen voeren of innoveren en elkaar op ideeën brengen. 

Hoe wil je terug naar kantoor

Heb je je al afgevraagd hoe je terug wilt naar kantoor. Iedereen een thuiswerkplek en een eigen werkplek op kantoor. Of is het tijd voor aanpassingen. Allemaal tegelijk op dinsdag en donderdag naar kantoor? En woensdags en vrijdags een leeg kantoor? Of wil je dit een beetje gestructeerd begeleiden? Hoe stem je je diensten af op het nieuwe gebruik van je kantoor. Denk aan schoonmaken van alle etages elke dag. Als het goed is heb je veel contracten afgeschaald. Hier heb je een geld mee bespaard. Dit kunnen we verder transformeren. Denk aan een pay per use oplossing,  voor het afnemen van diensten. Maar hoe weet je dan wie er allemaal zijn geweest. Hiervoor zijn bepaalde applicaties of tools beschikbaar. Facility Management gaat over de totale processen. Terugkeer naar kantoor in al zijn facetten. We richten ons op alle stappen om te komen tot een optimaal resultaat. Van strategie tot aan uitvoering. We nemen bijvoorbeeld de gesprekken met je leveranciers voor je uit handen. 

Verwacht je een teveel aan vierkante meters 

Verwacht je dat met het thuiswerken in combinatie met het werken op kantoor,  je bedrijfsruimte veel te groot is geworden. En verwacht je dat thuiswerken zeker voor ongeveer 50% blijft. Dan kun je nu al starten met de voorbereidingen. Heb je al een formele thuiswerkovereenkomst voor je medewerkers. Dan zou je bijvoorbeeld meer dan een etage over of een hele vleugel kunnen overhouden. Die wil je natuurlijk niet direct afstoten. Stel je voor dat het niet werkt. Maar is dit meer dan 800 m2 dan hebben wij ook hiervoor een passende oplossing. We kunnen zorgen dat je kosten voor leegstand worden verminderd en de dynamiek terug komt in je gebouw. 

Ben je benieuwd hoe we dit doen

Wij hebben de tools voor je beschikbaar en het netwerk om je te begeleiden. Zorg dat je medewerkers weer graag naar kantoor toe komen. Dat het toegevoegde waarde heeft om naar kantoor te komen en dat het niet alleen met digitaal vergaderen aantrekkelijk is. Onderscheid je als werkgever door meer te bieden. 

Mail ons voor een vrijblijvend gesprek!

Facilitair leidinggevende