Je bekijkt nu Case back to the office
Yourneedorganized

Case back to the office

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Cases

Case back to the office

Langzaamaan komt het gewone leven weer een beetje op gang. Terrassen mogen open, we krijgen meer vrijheid terug. De instructies luiden nog steeds, vermijd drukte, werk zoveel mogelijk vanuit huis. Maar af en toe willen we toch weer naar kantoor.

Als werkgever blijf je verantwoordelijk

Een veilige werkomgeving hoe bereik je dat?
Een procesgerichte aanpak is belangrijk om de veiligheid van uw medewerkers te waarborgen. U heeft vast goed geschaald. Een plan gemaakt om terug te keren op 1.5 meter economie.
Dan de praktijk, hoe pakken we dit aan? Zoals eerder aangegeven is communicatie van belang. Hoe gaan we in de praktijk de populatie aan mensen managen. Wie mag er terug naar kantoor, op welk moment en hoelang en waar. En zijn alle services en diensten daarop afgestemd?

Communicatie:

Instructies en communicatie is van belang, iedereen moet weten wat er wel en niet is toegestaan. Dit begint bij de toegang tot aan het vertrek wees zo duidelijk mogelijk en laat zo min mogelijk over aan het toeval.
– Instructies voor werken op kantoor
– Instructies voor gebruik van sanitair
– Instructies voor werken vanaf de thuis werkplek
– Instructies voor vergaderen
– Instructies over lunchen op kantoor.

Betrek hierbij verschillende afdelingen, zoals instructies bij entree, bevestiging van boekingenetc. Evalueer regelmatig de situatie met alle partijen.

Proper preparation, prevents poor performance.

Is dit tijdelijk of wordt dit het nieuwe normaal?

Grijp jij dit moment van de Corona Crisis aan om je organisatie aan te passen aan nieuwe normen. Welke strategie en visie heb je als bedrijf en hoe kun je bepaalde kernwaarden implementeren. Denk aan: Duurzaamheid, sociaal maatschappelijk ondernemen uitbesteden van services en diensten.

Woon werk verkeer

– Hoe komen je medewerkers naar kantoor?
– Met OV of met eigen vervoer?
– En verstrek jij de mondkapjes voor het OV of vind je dat ze OV moeten mijden?
– Of wordt het fietsen gepromoot?

Vanuit een duurzaamheidsperspectief kan dit een gelegenheid zijn om de medewerkers uit de auto te krijgen en te verzoeken zoveel mogelijk met de fiets te komen. Een fiets van de zaak kan dan een optie zijn.
Het thuis werken onderdeel maken van het nieuwe werkproces kan helpen met aantrekkelijke werkgever te worden op termijn.

Contracten

Vele contracten zoals voor de crisis van toepassing zijn niet meer hetzelfde. Als je in gesprek bent gebleven met je leveranciers is er ruimte voor aanpassing. In ruil voor een aangepast termijn kan een meer flexibel contract een optie zijn.

Het is de moeite waard om contracten na te lezen op algemene voorwaarden of branche voorwaarden.

Transparant

Dit is een compleet nieuwe fase voor het werken in kantoren. Dit betekent dat we moeten gaan leren gedurende de processen. Neem hiervoor de tijd, wees open en transparant naar je medewerkers en leveranciers. Elkaar meenemen in de ervaringen is belangrijk dit creëert vertrouwen en draagt bij aan de samenwerking voor nu en op de langere termijn.

Waarom:

Samenwerking en sociale aspecten zijn vaak de hoofdredenen om naar kantoor te gaan.
Is een hybride vorm met thuiswerken wenselijk?
Hoe kijk je hier als werkgever tegenaan?
Wij hebben gekozen voor de hybride werkvorm.

Wie:


Welke medewerkers mogen op welk moment weer naar kantoor en hoe ga je dit beheersbaar maken? Heeft u een capactiteitsberekening gemaakt op basis van het aantal werkplekken/m2? Wij hebben dit gedaan en kwamen uit op een maximale gelijktijdige bezetting van de 35-40%

Gebruik een applicatie om de bezetting te managen. Mensen kunnen hier boeken wanneer ze komen en welke plekken ze kunnen gebruiken. Handig ook om je services en diensten hierop af te stemmen.

Waar:


Definieer welke plekken men mag gebruiken. Met inachtneming van de 1,5 meter.